Tuesday, November 2, 2010

Ana yang berhati mulia

Salam Readers~

Ana ni memang baik. Siapa yang dah lama kenal dia, memang suka berkawan dengan dia. Dia tak sombong.. Hampir setahun I kenal dia dan sekarang kami duduk dalam rumah sewa yang sama. =)

Ini lah Ana.
Beliau memang pemalu sikit.


Walaupun pemalu, tapi beliau friendly orangnya.

Lihat?
Kami mesra kan? :)

Semalam Ana belanja J.Co.
Terima Kasih Ana!

Kan I dah cakap, Ana memang pemurah!

Muka si comel sedang menikmati J.Co~

Semalam, kami pergi makan dekat kedai makan yang berwarna kuning berhampiran kawasan rumah sewa kami. Tiba-tiba nampak seorang pakcik penarik beca membawa beca beliau. Pakcik tuh dah tua dan nampak uzur. Beca beliau tuh pun agak buruk nak di bandingkan dengan beca-beca yang ada dekat Melaka. Beca pakcik tuh tak berapa menarik. Tak ada bunga-bunga, tak ada lagu-lagu mahupun warna-warna yang menarik perhatian pelancong.

Ana : Eii..kesiannya pakcik tu.. Mesti tak ada siapa naik beca tuh. Ana rasa ana nak tolong lah pakcik tu. Ana nak naik beca pakcik tu.

Intan : Ana, kalau ana nak tolong pakcik tuh, baik ana yang bawak beca tu. Pakcik tuh duduk sebelah. Amacam? Hahahaha..

Ana : Intan jahatttttt....
HAHAHA.

Kan I dah cakap, ana ni berhati mulia.
Tak apa Ana, niat tu yang penting.
Niat jer dah dapat pahala tau.

12 comments:

✿ CikCimi said...

hahaha !
siot je intan.

Ana Farhana said...

Intannnnnnn....
klu nak puji pon.....kat umah je sdah la....
gambar first tuu cam aku sakit gigi je.....
sekali lagi....INTAN JAHAT.......

asfz lily said...

hahaha...
sweet (^__^)
loike it so much!!

ehem2, kak ana...blanje asfz la plak pasnii..ekekeke...

kak ana chumel!!!
mish a lot :D

Ana Farhana said...

heheehe......suke...
intan.. asfz....ckp ana...comel.....
jgn jeles...

Heidi Shafiq said...

ana yg baik hati dan mulia..


bile ko nak wat amal kat aku plak?
setakat jCo 1 dozen ape ade hal..

bukudiarysofea said...

kahahhahahha!
terbaek dari ladang!

Amy Syaquena said...

bestnya , zaman bujang adalah zaman terindah apabila duduk bersama kawan2.. rindu saat tue..

Nurul chumel said...

yes..anan memang seorg yg berhati mulia.. :)

intanurulfateha said...

wow!
sume puji ana siutttttttt

ana, ko kene bnje aku jco okeyh!
hahahhahha~~

ween said...

ana comel. boleh sense yg dia pemalu masa 1st time jumpa. hehe :)

Ana Farhana said...

yeee saya memang pemalu...:P

allia farhana said...

best dapat member2 mcm ni..
sian pak cik tu,,

tp, orang tak tepikir ke beca pak cik tu ada nilai seni tersendiri...