Friday, December 24, 2010

alololo... kuci.. kuci.. muax!

Selamat menjadi TUA selangkah kehadapan..!!!

INTAN - 10 DEC
WEEN - 19 DEC
SARA - 20 DEC


fenomena besday BLM rapat rapat. memandangkan bulan december terdapat tiga orang ahli BLM yang menjadi semakin tua maka celebration di adakan diantara mereka secare senyap senyap. mereka bertiga terloncat loncat bergumbira dengan senang haty. kali ni intan telah menukar kek oreo spender basah beliau ke warna pink. kami rase warna spender basah pink beliau telah luntur kepade kek tersebut. hah korang pon dapat lihat kan.

cimi : weh gile aku belom habes taep lagik la. apsal ko publish.
heidi : dem ! aku lupa la. cis da terkantoi plak dengan dorang nih.
cimi : tuh la ko. sengal ubi pegy tekan publish.
heidi : tape tape ko taep je bagi habes. kite act like a diva larh
cimi & heidi : senyum dengan muke jahat.

kami maseh lagi meneruskan penyiasatan yang tergendala itu. ouch rupanya celebration ini berlangsung selame beberape hari. tapi kami telah kepenatan dan mereka pula maseh kelihatan cergas meloncat loncat keriangan. kami rase kek oreo tersebut telah memberi mereka tenaga yang maksima. eh kalau korang nak tawu rahsia dan ingin merasai kesedapan kek sile la hubungi mereka bertiga.

HAHA.

Thursday, December 16, 2010

Kau Tak Penah Tengok Orang Hensem Ke?

cuti ni aku bosan gile.. ketagih internet pun ade jugak.. tapi tu je la rutin aku hari2.. ternganga+internet.. lame2 boleh jadi bengap obor-obor.. haha..

aku tak penah pun bercita2 nak jadi blogger.. dulu aku pandang sebelah mate je then kadang2 rase nak delete blog aku pun ade jugak.. tapi bile dah lama2 baru aku nampak chemistry aku dengan blog.. baru aku faham macam mane nak berdiri bile orang sekeliling bace ape yang kite tulis.. walaupun aku tulis bende2 bangang setiap hari tapi itulah realiti kebangangan yang aku nak kongsi dengan korang..

"awak ni lucu lah.."

tak dinafikan ramai orang yang anti blogger.. banyak aku jumpe kat fb.. dorang kate blogger takde life la.. ape la.. macam2lah.. mereka takkan faham selagi mereka itu bukan blogger.. bagi aku kalau blogger takde life camner dorang boleh cerita macam2 pasal life dorang kat dalam blog? boleh anda terangkan? jangan blame orang yang buat sesuatu bende yang ko tak buat.. selagi ia tak salah support je..

eh apesal aku lari tajuk? aku nak citer pasal orang hensem.. adehh.. malas la nak taip lagi.. jari aku dah penat.. terima kasih kerna sudi bace..


Beautiful Little Monster adalah group blogger yang bagus2 dari segi interaksi dan give support.. jangan malu untuk kenal kami.. :)



TAMMAT


Monday, December 6, 2010

cuti weh !


korang budakbudak BLM buat hape hah time cuti camnih??

oke kalau si sara aku tawu dy keje dekat 'tujuh sebelas' sambil naek beskal pink pinky bawak bawak kat jalan pokok buah mangga tuh ouch.

si ABANG heidi lak duk membesar kan 'perot' badan kat umah kan kan tuh la makan jep sampai kene serang dengan makanan kat perot tuh habes la kene bedah perot ko tuh haha.

si KAKAK intan tuh aku bace blog tengok status fb and tweetettt semua jiwang berkarat karat ooo takooot aku ooo fall in love dengan si 'Heartless' eh silap 'H' bukan nama sebenar dang~

si nurul kalau tak silap ri tuh dy balek kampung halaman taman kan kan tapi tataw plak kalau da masok 'hostel' balek eh bukan bukan masok keje jage kaunter kat hotel oke eh cop kaunter ke nurul.

si KAKAK xett nih pegy jadik pengapit kat kl eh ke da pulang ke pangkal jalan melake tuh aku tak pasti pula eh kite gerak kl tarikh same kowt apsal tak roger agaga~

si ween yang gojes nih aku tawu dy wat pe kat uma tapi aku pakai agak je beb pasal dy mesty tengah reka jahit jahit baju baju skirt yang cantek cun lagi menawan betol tak haha ween buat tuk cimi satu boleh tak boleh la boleh la.

si ana oo ana jap aku ketok pintu uma dy nak tanya dy watpe tapi tade orang jawab la ish ish ke ana tengah khusyuk jahit baju eh tak jahit manik kat baju baju ihihi ana nak 'nombor tepon' adek lelaki boleh nak kenal kenalan erat kan silatulrahim wawawa larikkk~

si asfz pule aku kurang kepastian pasal aku rase dy buzy dengan 'gerobok corner' buat promosi habes habesan iaitu sales macam sogo tuh er asfz ooo asfz kite nak booking shawl tapi mahu amek naek sem nanty bole haha sesuke haty ko je cimi.

si nelly fertado nih lagi la tak nampak bayang bayang hidong nye eh ke aku je yang tak nampak beliau fening fening tapi mesty nelly tengah 'bersukak riak' kan kan lalala *update nelly kite nak tiket wayang free taw keje tgv manakah.

yang aku nih plak ape keje nye buat mesty korang tataw sebab law tataw kang mesty korang gelak jahat har har har opssiii gelak sopan siket cimi ye hihihi oke oke ape pon korang buat jangan sedeh sedeh oke hepi hepi selalu jep babai.
** wahh semua ayat aku taep satu napas jep sebab tuh tade titik dengan koma haha.

Sunday, November 28, 2010

Cuti Lah..!


uh.. musim cuti dah start.. same gak dengan musim mengawan.. fuhh.. bestnye jadi pengantin.. memang bermakna cuti dorang kan.. hahaha..

musim aku mengawan lambat lagi.. 'adik' dah lame ready tapi abang takde money..



emmm.. nak buat ape yek cuti ni?




Sunday, November 21, 2010

Wei korang! I Love You!

Salam Reader's!!~

just nak sampaikan yang I rindu u alls semua!
nah! untuk korang!


oppss.. kita kan monster!
bukan dinasour lah Nurul!
hiks! :)

Love, NURUL!

Tuesday, November 16, 2010

korang, balik raya x? selamat hari raya!


korang korang korang. sapa yg stay dekat melaka esok? sedih pulak baca post heidi tentang rendang + ketupat. my mom tengah rebus ketupat dekat dapo tu. eh jum makan ketupat lepas solat raya nak? ;)

korang nak tau x. sebela ruma i ni ruma kosong. dulu bebudak skola slalu ponteng n melepak ruma sbela. main daun terup la. smocking la. parents i pena jumpa kondom + tin gam lg. isk isk. lps kena sound dengan my dad, diorang da jarang lepak sbela. then my parent ada report dekat polis, kadang2 polis datang ronda area sini. so diorang takut la sikit.

sebab kancil i x muat nak parking ruma sendiri, i selalu tumpang parking ruma sebela. then pena one day tu, bebudak ni xda keje, diorang gi hias keta i dgn daun2 kering, selit bawah wiper. eh xda keje betul tau. lepas tu diorang gi sumbat plastik teh ais dalam ezos keta i. nasib baik my dad perasan. kalau nak harap kan i, memang start enjin terus jalan je. haha. my dad cakap bahaya tau diorang buat macam tu, sebab kalau ezos keta tersumbat, nanti dia akan mengeluarkan satu jenis gas ke dalam keta. gas monoksida ke apa tah, i pun x sure. tapi kalau i tersedut terhidu banyak2 bole Al-Fatihah yuuu.

herm. maybe diorang x puas hati kut sebab kena sound dengan my parent. tapi nak buat cemana. diorang nakal sangat tau. kesian i tengok owner ruma sebela. da 2 kali repair ruma diorang. bebudak ni gi pecahkan cemin tingkap, curi besi2 tingkap. haih.

tapi sekarang da ada orang nak rent ruma sebela. yay! i happy. xda la takut sangat lepas ni :D kalau x, bila my parent gi kl ke, tinggal i sensorang, memang i takut. haha. dasar penakut.

yang i sedih sekarang ni, malam tadi diorang telah melampaui batas! ada ke patut diorang gi curi kasut kasut i. benci benci! kasut sukan nike dengan high heel kaler putih yuuu. i sayang dedua tu. especially kasut nike. pestime yuuu i beli kasut sukan. semangat tau nak gi erobik dekat bukit serindit hari2! lepas ni x tau nak gi jogging pakai kasut pe. er pakai high heel bole x? t___t

ok la. i pun x tau knapa i gi update pasal bebudak skola ni dkt uolsss. haha. heidi, cepat puji i sekarang so that i bole berhenti membebel! :D

selamat hari raya uolsss!

Monday, November 15, 2010

bukan HS :)

Salammm!!!




intro - nalia/nelly, klang, 21years young, student, kacak dan tuff.

perasaan - bercampur aduk. eksaited pasal first time neh update kat BLM. wohoo! bukan taknak update, tp asek ade problem occured bile aku nk add blog nih. Service Not Found katenyeeee! ohh, thanks to heidi shafiq pasal kasi pinjam account die. huhuhu. tapi mule2 bukak tadi aku konfius kejap pasal tak tau nak pilih. Nak update blog BLM ke nk update HS? HA HA HA (heidi, jage baekk blog lu!) :P


lokasi - aku skrg dah kembali ke pangkal jln. Insyallah kalo takde aral yg sebok nk melintang, diploma aku abes lah. Aku takde kat melaka dah. Brape kali aku nk ajak korg jumpe kat melaka aritu, tp asek lari plan je. Dgn exam nye, dengan study week nye. haihh. Tak caye tanye HS. huhu. Rinduuu korang!!


*********
imy guys!


to,

sis intan : sorry pasal slip muet aritu. nextime plan gathering lg okehhh! ohh ye, takmo sedih2 selalu eh. be generous to yourself sis. :)

heidi : thanks bro! ko nti kalo da dpt part time kat lorong haji taib tu roger aku eh! nk cube nasib lah nokks. :P

cimi & sara : korang! sumpah sampai arini aku konfius dgn korang! sape cimi, sape sara, sape aimi. konfius weh! muke same. dah lame aku pendam kan bende ni. aiyooo. korang, take care okehhhh! (:

asfz : takmo tension2 asfz. awk tu mude remaja bergetah lagi. nnti tension2, berkedot cpt. haaa.. tak tauu. hoho!


nurul : stay cute. kemslm kat B! :PP

ween : keep it up babyy. anda sangat bijak bermaen colour. :)

kakak butang : semoga anda berjaya dgn bisnes anda. saya nk domokun jugakk! hehe.

adik ana : kekalkn kecomelan anda ye. be good!

********

... Err, oke lah. tu je nk update. ape yg nak aku tekan kan kat sini. aku merindui kalian sume! :'(


Roger and Out!




lovelove,
nalia/nelly :)

Sunday, November 14, 2010

Merapu pagi-pagi buta

Salam Reader's!~

hye u alls. lama sangat I tak post apa-apa dalam blog ni. Sementara mata I masih segar ni, I nak post sumthing oke. Segar ke? dah pukul 2.33 pagi kot. Orang lain dah syok membuta, I masih lagi melangok depan lappy.

Actually, I rindu dengan geng BLM. Even they alls tak rindu I. huhu. most of them semuanya student. Now they alls semua dah habis exam dan sedang syok bercuti kat kampung masing-masing. I je masih di Melaka. Bosan kot. Nasib baik chenta hati I yang seorang tu dah balik. Ada gak la orang nak teman ke sana ke mari. hehe.. :)

boring arr... Zzzzz..Zzz.. -.-
  

oke lah. I dah kekeringan idea ni. mata pun dah mula redup. wah! ayat tak tahan! baru taip sikit dah mengantuk. cis! anyway, u alls para readers yang baik hati ni, jangan lupa lah visit-visit kan diri u alls ke blog I oke. tak nak datang pun takpe. I tak paksa. (ayat merajuk lah tu konon-konon!)

Datang untuk mengeratkan sillaturrahim apa salahnya kan? so, jangan la segan, jangan la malu nak usher I. I tak makan orang la. I makan nasi. haha. sebab tu tembam macam dipam-pam. hak3!!~ 


oke. I stop dulu oke. jangan lupa datang ye. wah. macam invite orang datang kenduri kahwin! hik3! jangan salah faham. I kahwin lagi 8 tahun oke. doakan I ye! tata u alls!

Friday, November 5, 2010

apabila monster cumel ini bosan....(part 3)

Salam Monstah-Monstah

spe dia??
jom berkenalan..

Erk..
nak berkenalan pergi lah kat sini
a lot information tentang MoNTAH ni ada kat sana..
walaupon dye ni comel tapi dia dah berpunya..
so, korang jangan gatal2 nak minta no acc dia okey!! 
(^___^)

Selamat berkenalan semua (^_^)

notakakimonstah :: hope suka..im not dat ketip.. -.-

dia ni ketip..design dye comel2 tapi tetap soh monster chumel ni designkan..

Tuesday, November 2, 2010

Ana yang berhati mulia

Salam Readers~

Ana ni memang baik. Siapa yang dah lama kenal dia, memang suka berkawan dengan dia. Dia tak sombong.. Hampir setahun I kenal dia dan sekarang kami duduk dalam rumah sewa yang sama. =)

Ini lah Ana.
Beliau memang pemalu sikit.


Walaupun pemalu, tapi beliau friendly orangnya.

Lihat?
Kami mesra kan? :)

Semalam Ana belanja J.Co.
Terima Kasih Ana!

Kan I dah cakap, Ana memang pemurah!

Muka si comel sedang menikmati J.Co~

Semalam, kami pergi makan dekat kedai makan yang berwarna kuning berhampiran kawasan rumah sewa kami. Tiba-tiba nampak seorang pakcik penarik beca membawa beca beliau. Pakcik tuh dah tua dan nampak uzur. Beca beliau tuh pun agak buruk nak di bandingkan dengan beca-beca yang ada dekat Melaka. Beca pakcik tuh tak berapa menarik. Tak ada bunga-bunga, tak ada lagu-lagu mahupun warna-warna yang menarik perhatian pelancong.

Ana : Eii..kesiannya pakcik tu.. Mesti tak ada siapa naik beca tuh. Ana rasa ana nak tolong lah pakcik tu. Ana nak naik beca pakcik tu.

Intan : Ana, kalau ana nak tolong pakcik tuh, baik ana yang bawak beca tu. Pakcik tuh duduk sebelah. Amacam? Hahahaha..

Ana : Intan jahatttttt....
HAHAHA.

Kan I dah cakap, ana ni berhati mulia.
Tak apa Ana, niat tu yang penting.
Niat jer dah dapat pahala tau.

Monday, November 1, 2010

Heidi Shafiq yang kacak tetapi low profile

Salam Readers~

Siapa tak kenal Heidi Shafiq? Beliau mempunyai banyak nama samaran. Antaranya Heidi Scofield dan juga Heidi Klum-tum. Heidi ni low profile. Dah lah low profile, hensem pulak tuh. Lagi-lagi sejak beliau potong rambut neh, perghhhh memang kacak wa cakap lu!

Beliau merupakan student UTEM yang di segani dan juga di kagumi. Keterampilan nya, ishh tak perlu di pertikaikan lagi. Beliau merupakan bakal engineer yang akan menggegarkan persada jurutera sedunia.

Heidi ni baik gila.
Kalau kiteorang kuar ramai-ramai,
mesti dia volunteer jadi cameraman.

Lepas tu suka belanja kami semua
makan dekat tempat mahal-mahal.

Ini lah kali pertama kami makan dekat Secret Recipe.
Ok mari ramai-ramai cakap;
Terima kaaaaaaasih Heidi!

Heidi memang penyayang. Ini lah cara Heidi tunjukkan kasih sayang beliau. Beliau tak suka show off. Sebab beliau berpegang pada prinsip hidup beliau. Agi idup, agi ngelaban.

Sekali lagi Heidi voluteer jadi cameraman kami.
Kami tak paksa pun tau!

Heidi Shafiq baik kan?
Sejuk perut ibu beliau mengandungkan beliau :)
Untung siapa dapat bersuamikan Heidi Shafiq ni.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok, I dah penat puji Heidi.
Tapi I ikhlas okeyh.
Hakhakhak~

So, bila you nak kenalkan I dengan adik you tuh?
Tak rugi you jadikan I adik ipar you tau! :)

Boleh kita berkekalan berkenalan?
Hiksss!


Thursday, October 28, 2010

Live Your Life Like La La La...

hi peeps..!

life is not always sweet.. but you could make it sweet always.. believe me..

your life.. your choice..




:)


Wednesday, October 27, 2010

♥ all the best ♥


Khas untuk montah-monstah dan juga pengunjung blog monstah!!
all the best..
wish me too okey :)


ALL THE BEST TO ALL MONSTAHH!!!
takmo tensen2 taw ^__^

asfzlily a.k.a monstah chumel 

Friday, October 22, 2010

apabila monster cumel ini bosan....(part 2)

Salam monster-monster sekalian

Monter chumel ini sedang release tension.
jadi maknanya akan ada mangsa baru.
hoyeehhh!!
siapakah??
nak tahu??
hehe...



okeyh!!
ini monster suka kaler pink.
if u oll xpercaya, ni bukti nya..
percaya x?
 sila lah percaya~!

SEMUA ORANG MOOD EXAM
and ME?
urghh..tension..tension..!!

notakaki :: erk..maap yek monster pink..
monster chumel dan minta izin rembat picture kan..
hope bile tengok picture ini, ada senyuman yang terukir 
^________________^

monster-monster yang lain..
jaga-jagalah anda!! 
hehehe ^_^

Thursday, October 21, 2010

apabila monster cumel ini bosan....

Salam Monster2 sekalian..

Monster cumel ini sangat bosan dalam menyiapkan projectnya yang entah bila nak siap.. Then monster chumel ini jumpe beberapa keping gambar dalam folder..cam biasalah, tangan klik2..dapat idea..
disebabkan monter chumel ini seorang yang baek, dye sudah meminta izin kepada monster comot ini in..maka jadi lah seperti ini..


Sape dye? hehe..dye seorang monster yang sangat bahaya..very..very..very..dangerous..so, sesiapa yang melihatnya berkeliaran & beliau selalunya berkeliaran di Bunga Raya..so, sesiapa yang tinggal dikawasan berhampiran..sila..sila..sila berhati2..
 ^________________________^
|_|                          |_|

notakaki :: hey monstah comot..jangan mara ye :)
maklumlah, i xketip mana pon.. (.T__T.)
spe mangse seterusnya??
hehehe...

Monday, October 18, 2010

no title.....??

tah x tau la bile ana, intan n nurul kuar
tup,tup dah ada gambar nie....
kite org kuar...
sbb nak makan je
tapi tetiba merayap sampai ke MBMB..
hahaha tempat yang x seberapa cantik tuuu...
saje nak lepak2


tgk Intan mkn....


sampai licin...x sempat ana nak mintak....
(intan:x bleh ini makanan aku yang punya...hahaha)


Opppsss ada pon muke Nurul...
nanti nangis plak die x da gambar ye...



gaya monster yang cute....



hahaha...intan n ana...

bye....
ana yang terasa bosan...datang bertandang...di BLM
x da sape sudi nak ajak ana kuar:P
kite dok umah je....baik kan kite...
ok bye...Salam...

Maaf. Saya bakal merindui kalian!

Salam Reader's!!~

u alls.
thanks ye jadi kawan i.
thanks jadi kawan yang baik.
thanks kerana sudi singgah dalam hidup i.
thanks untuk SEGALANYA.

maybe u alls belum faham lagi apa yang i cuba sampai kan ni.
but i believe. one day soon, u alls will be understand.
maafkan i.
halalkan makan minum i.
maaf kalau pernah mengguris dan menyakiti hati u alls.
i tak perfect.

ohh. enough.
i dah tak boleh tahan air mata i dari berhenti mengalir.
thanks lagi sekali untuk u alls.

.SALAM.
.Nurul~

Sunday, October 17, 2010

monster2 yang jarang ditemui tapi berada di tempat yang sama!!..

Salam monster2 sekalian.

Ini monster masih belajar dan monster2 di bawah juga belajar ditempat yang sama akan tetapi monster2 ini sangat jarang dijumpai.

SANGAT JARANG!!


kalo monster2 diatas amat jarang dijumpai,
untuk menjumpai monster2 ini amat..amatlah.....
*tak taw nak describe


heheh..
ini first tyme monster yang chumel ini bertemu dengan monster2 diatas, 
walaupon pertama kali kami bersua, keakraban kami bagaikan 1 family..
i love them so much!!

notakaki :: hanya gambar menjadi pengobat rindu ♥♥

bai ♥

asfzlily 

Saturday, October 16, 2010

Beautiful Monster Song

Hello my beautiful little monsters..

sara BLM juz text me.. apparently, she'd found someone made a song tribute for us.. :)

check diz out bebeh..




:)

Friday, October 15, 2010

Monster Chumel Dah Mula Happy Balik!

Salam Reader's!!~

hey u alls! awat i tengok semua pakat nak bersedih hati bermuram durja ni? i tunggu jugak u alls update entry blog ni. tapi takde pun. huih. jangan la macam tu geng. senyum sikit?? buat muka chumel macam i boleh? pangggg!!! perasan lagi si Nurul nih! cukup-cukup lah tu.

oke u alls. i dah kembali bersemangat nak blogging ni. u alls yang tak semangat tu, meh i semangat kan! hiks!!~ bukan i takde problem. tapi i tak nak fikirkan sangat problem tu. semak kepala otak lah. 

hmm. on 19th October ni i ada semi-final untuk Legacy Idol tau. u alls kan tau i masuk karaoke contest tuh. hmm. tapi i tak practice satu haprak pun. dah la bawak dua lagu. lagu solo ngan lagu duet. huwaa!!!~~ siapa nak teman i pergi practice??cepat lah contact i ye u alls. semi-final will be held on the next Tuesday. i tak prepare ni. gelabah jugak.

ohh. before i terlupa, i nak inform dekat u alls. kan i ada dua blog. first blog and second blog. oke. for your info, i dah tukar address untuk second blog i tu. oke. comel tak nama ni..  http://nurulariefinlove.blogspot.com/ seindah tuannya kan? hahahaahah!!~ perasan lagi! 

wei korang! i rindu la nak lepak sama-sama. kalau u alls free esok, ajak la i keluar. i boring la. asyik pergi balik kerja je. rasa macam nak muntah! pangggg!!! mengada-ngada nya Nurul

dah la. puas i mengarut. u alls tak gelak jugak. meh i nyanyi satu lagi. siap bagi video clip lagi. huh! enjoy it! hahaha!!~


oke done! papai!!~

Lovely Monster, Nurul!!~

Thursday, October 14, 2010

cute monster miss u oll~

REALLY MISS MY BEUTIFUL MONSTER!!
grrraawwww...

bai!

Wednesday, October 13, 2010

Role Play Again?

Story : nujum pak belalang

Thief : singing ~ we are the thief at this state. Lalala. We are the thief at this state.

Thief 1 : Here, we are far away from human.

Now we distribute it.

One for you, one for me. Two for you, two for me.

Thief 2 : fair.

Thief 1 : fair. Good.

Thief 2 : hey ! why are mine small and yours big ?

Not fair, you cheat ! let me count.

Thief 1 : go take it.

Thief 2 : One for you, one for me. Two for you, two for me.

Okay let’s go home.

Thief 1 : let’s go.

Thief 2 : eh, why mine still small and yours still big ?

Thief 1 : how do i know ?

You counted them.

Thief 2 : this is not fair. I’m cheat.

Thief 1 : you cheat or not. Do i care.

Thief 2 : don’t you believe that i have cheated you ?

Thief 1 : believe or not.

I don’t care anymore.

Boy : throw something to thief 2~

Thief 2 : eh i’m looking back you slap me huh ?

Thief 1 : who slap you?

I give the real one than you know.

Thief 2 : huh !

Boy : throw something to thief 1 ~

Thief 1 : eh how can your hand slap mine ?

Thief 2 : when did i slap you ?

Boy : laughing ~

Thief 1 : that the “gedebak gedebok” just now.

Thief 2 : what ?

Thief 1 : u want this ? [ show the penumbuk ]

Thief 2 : ehh ~ [ show the penumbuk ]

Thief : both show the penumbuk.

Boy : hey human.

i am the son of genie.

I want your blood.

Hiiiiii hiiiiii ~

Thief 1 : please genie.

Dont suck my blood.

Im thin and small.

He has many blood.

Eat him.

Thief 2 : why do u say i has many blood.

How dare you.

Thief 1 : run run run ~

Thief 2 : help help help ~

Tuesday, October 12, 2010

How Are You My Beautiful Little Monsters?

hi intan.. hi ana.. hi nelly.. hi nurul.. hi xett.. hi sara.. hi cimi.. hi asfz.. hi ween.. how do you do guys?

lately ni aku dgr ramai monstah feeling down-tacing2-sentap-tertonggeng-depress-terberak-berbuih.. perlukan rawatan therapy ke? sian korang.. kuatkan semangat.. jangan layankan sangat perasaan tu.. banyak luangkan mase dengan orang sekeliling.. :)

well.. rindu nak berkumpul dengan semua ahli BLM.. aku rase dlm seminggu dua ni bleh la kite plan jumpe macam dulu.. kite discuss kat BLM punye fb.. sape yg blom join tu cpt add 'Beautiful Little Monster'.. kite buat kecoh kat page tu ok.. nak wat sesi luahkan perasaan pun bleh.. gua tak kisah.. yang penting korang hepi..

ahli BLM jangan segan2 nak update kat blog ni.. aktiviti korang sendiri pun bleh kasi update.. free2 je aku kasi.. ni blog kite bersame.. kalau malas nak tulis, letak sebijik gambar pun takde hal.. its alike we always keep in touch.. ouww.. bukan touch2 itu.. itu ta bole oke.. haha.. :)

anyway korg kene hepi slalu.. hepi jugak ! aku paksa ni.. hehehe.. :D




:)

Monday, October 11, 2010

Heidi Bosan..

aku sangat bosan dan malas nak mentelaah.. ape ni bace2 buku ni..?? alergik..!!
aku tekan2 henset.. ya.. jumpe gambar monyet...
aku tenung..
ish2.. selekeh tul..
upload gambar monyet kat pc burok aku..
pastu start gerakkan mouse..
la la la la... [nyanyi lagu bon jovi]

ok satu dah siap.. ini monyet jahat dan ganas nak mampos.. biase die.. babab kang..!! monyet ini suke menggigit.. tapi tak sakit pun.. sila usaha lagi.. XD

nombor dua dah siap.. monyet ni bleh jadi mutant kalau lu bikin die panas.. kuase kentut berbuih die tak dapat menakutkan aku.. kecuali cubitan maut.. macam nak mati sakit oi..!!


monyet tak termasuk dalam golongan haiwan yang dilindung.. so boleh pukul sesuke hati.. karate 14kali pun takpe.. sampai darah2.. hahaha.. kill kill die die..!!


tapi jangan sesekali cube guriskan hati dorang.. langkah mayat aku dulu.. !!!!





:)

Saturday, October 9, 2010

eat-ster-licious...!!!!


i am a monster la la la.. she is a monster la la la.. we are the beautiful little monster la la la.. we smile oh..! we laugh oh..! we hop hop hop on the air and oh..!



monster is funny.. monster is rock.. monster is friendship.. monster is all..



life is short... play more...





.

Thanks For The Marvellous Night

Salam Reader's!!~

thanks for the marvellous night.
hope we will spend some more time together next time.


will missing u bebeh!

tata!!~ 
:')


Friday, October 8, 2010

Burger Monster Singgit..!

Sebagai student yg ade wawasan kami memang alert dengan promosi makanan murah ni.. Nasib baik pagi tu aku dapat call.. "Arini Burger King ade wat promosi whopper juz singgit je.. pegi cpt while stock last.. die offer arini je.. kat KL ni dah panjang orang beratur..".. Pas habis FYP presentation aku ajak lagi 2ekor monster ni.. "woi.. arini bege king nak bayar zakat.. jom.." .. mereka terloncat2 gembira.. tengok dalam pic kat atas tu.. yang kiri tu sangat comel.. kahkahkah..

aku call monster lain sume xdpt.. mane korang pegi? ish3.. tipu je keje.. padahal tak call pun.. takde kredit.. kalau intan BLM ade skali mmg best ni.. aku nak suruh die beli banyak2.. pastu confirm2 die makan secubit je.. pastu yg lain tu boleh sedekah kat aku.. memang untung la bawak die pegi makan.. hahahaha.. korang kene ingat tu..

ini aksi rakus monster bersama burger.. sara BLM makan 3 bijik.. cimi BLM 2 bijik.. aku je makan sebijik.. bese la ikut sunnah nabi.. hahaha..

selepas menjadi gemuk.. mereka mengframekan diri dorang kat dinding The Jetty.. pastu kitorang kene kejar dengan manager The Jetty sebab panjat2 kat situ.. lintang pukang kitorang lari.. oke tipu lagi.. hehe..

lihat la senyuman seorang makcik di bawah cahaya neon.. manis tak?

kami akan meneruskan perjalanan lagi memburu makanan murah @ percume.. best sgt2 jadi student ni rupenye.. pasni sape pulak nak bayar zakat? call kami.. :)



.

Wednesday, October 6, 2010

Dear BLM

special dedication for all BLM members.





















Hello guys!
firsgt thing first, thanks heidi sbb invite i to contribute in this blog. 2ndly, sorry for no update from me up till now. I'm a bad blogger, kan? blog sendiri pun malas berupdate, how to handle 2 blog at a time. phewww (-_-") after all, u guys are rock sbb sentiasa menceriakan blog ni with ur super cute updates. i'm happy to read every single entry here. so please keep the enties coming ok guys!

ok, feeling a lil bit awkward right now since i have been used to blog in english nowadays. the last time i blog in malay was months ago (in my old blog: Alam Maya Saya). Frankly said, I choose to blog in English bkn sbb nak feeling2 omputih ke apa. I need to improve my own language and writing skill which is very poorrr. so please, please, never set in ur mind yg i ni mcm poyos ke apa eh :') haha.

I rasa most of u gus IPTA students are currently struggling with test and assignment kan? So, I'm wishing best of luck to all of u ya! As for me, I sedang bercuti for 2 weeks. yep, 2 weeks only for trimester break. Looking forward for our next outing, perhaps you guys can make it in the morning / afternoon since i'm having problem to go out at night. till we meet again guys. love u!

Terapi terbaik

Salam Readers~

I cepat down.
Sangat cepat!

Mood I selalu swing-swing.

Bila I sedih,
I suka kawan-kawan selalu ada dengan I,
temankan I.

Walaupun I tak boleh lupa semuanya,
TAPI AT LEAST
I rasa lega bila mereka semua ada.

Tak ada lah I rasa sunyi.


Thanks buddies!

Sayang korang semua ketat ketat!
*mata masuk habuk lagi*

Could you lend me your shoulder?
T_________T

Tuesday, October 5, 2010

Planning Monster Chumel

Salam Reader's!!~

hye u alls. sekarang ni, ramai monsters sedang sibuk mengulangkaji pelajaran. almaklumlah, exam dah around the corner. i sebagai monster chumel je yang yang tak busy langsung. cuma busy kerja je. itu pun tak yah kepoh-kepoh nak bawak balik rumah. hehe..

takpe monster-monster. u alls study elok-elok ye. nanti cuti sem kita hangout sama-sama oke? i plan nak pegi holiday. jom! kita plan cantik-cantik. pilih date and time yang sesuai. pastu kita wat photo shoot. oke tak? macam ni...


tapi yang ini kat shopping complex. next time ni kita pergi la pantai ke..air terjun ke..tempat yang ada scenery yang cun-cun. baru lah i boleh snap picture dengan penuh feeling. hak3!!~ amacam? oke tak? 


♥ Nurul chumel ♥


Dilemma Sifir Dua..

minggu2 sibuk monstah busy dengan ASSignment, test dan bla bla bla.. kami tak cukup tido.. kepala pun sudah ting tong.. promosi harga runtuh eyebag kembali..! kami dapatkan eyebag yg paling besar dan sangat comel macam panda.. lihat !

kalau kamu plan untuk hang out.. jalan dulu.. kami kesempitan mase.. tak pecaye sila tanye Encik Esaimen ataupun secretary beliau Cik Nur Kuis N' Tess..

rindu kepada semua BLM.. kite akan cari mase untuk berkumpul kembali.. semua mesti ade.. :)






.


Sunday, October 3, 2010

Nama saye KUNTUM!

Hai.. Ini makcik saya..
Makcik ORKED.

Makcik saya pesan,
kalau nak cepat rambut panjang,
kena berak hari-hari.

Jadi, saya pun buat eksperimen kepada
diri saya sendiri.

Hai, inilah saya...
Nama saya KUNTUM.
Saya berak hari-hari.

Betul kata makcik saya.
Beliau tak pernah menipu.

See?
Panjang kan rambut saya?

Awwww~~~
Kiut kan saya
Kan kan kan???